Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas, sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė


Santrumpų ir sąvokų žodynėlis. Įvadas. Teorinė dalis. Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija. Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų asortimentas ir sensorinis vertinimas. Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė. Išvados. Literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas.


Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas , sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė

1.1 Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija 5

2.1 Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų asortimentas ir sensorinis vertinimas 7

3.1 Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė 8

Savarankiško darbo temos aktualumas: tema aktuali, nes cukraus, krakmolo, riebalų ir jų produktų naudojimas kasdienybėje yra itin populiarus. Dėl šios priežasties būtina aptarti cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizę, atlikti sensorinį vertinimą, siekiant išsiaiškinti šių produktų naudą.

Savarankiško darbo problema: Kokia cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas , sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė ?

Savarankiško darbo tikslas – Atskleisti cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikaciją, asortimentą , sensorinį vertinimą bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizę.

Savarankiško darbo uždaviniai:

Aptarti cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikaciją, asortimentą , sensorinis vertinimą bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizę ?

Aptarti cukraus, krakmolo, riebalų ir jų produktų klasifikaciją.

Savarankiško darbo objektas: Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas, sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė.

Savarankiško darbo metodai: mokslinės literatūros analizė.

TEORINĖ DALIS

Cukrus (sacharozė) yra vandenyje tirpi medžiaga, gaunama perdirbant cukrinius runkelius ir cukranendres. Cukrus ne tik priduoda saldumo, bet ir išsaugo maistą, karamelizuoja paruoštų ir iškeptų gaminių paviršių. Cukraus gamyklos, paprastai esančios atogrąžų regionuose, netoli kur auginamos cukranendrės, susmulkina cukranendres ir gamina žaliavinį cukrų, kuris siunčiamas į kitas gamyklas, kad būtų galima rafinuoti į gryną sacharozę. Cukrus gali būti baltasis ir rudasis. Baltasis cukrus arba sacharozė, yra gerai išvalytas fosforo rūgšties pagalba ir nublukintas, kad išgauti baltos spalvos kristalus arba granules. Baltasis cukrus klasifikuojamas į keletą rūšių:

Specialus kepėjų cukrus – smulkesnis už vaisinį cukrų, naudojamas įvairiems miltiniams kepiniams.

Ypač smulkus cukrus Pats smulkiausias cukrus, kuris greitai ištirpsta. Naudojamas tortams, morengams, taip pat vaisiams padengti ir šaltiems gėrimams pagaminti.

Cukraus pudra sumaltas cukrus iki pudros konsistencijos,sumaišytas su 3% krakmolo, kuris sustabdo gumuliukų susidarymą cukraus pudroje.

Cukrus kubeliais cukrus, kuris buvo sudrėkintas ir supresuotas. Vėliau supjaustytas kubo formos gabaliukais.

Rudas cukrus – tai granuliuotas baltas cukrus, sumaišytas su melasa. Turtingo skonio ir lengvos tekstūros. Rudas cukrus turi delikatų skonį, šis cukrus taip pat yra klasifikuojams į kelias grupes:

Rudas cukrus sudėtyje daugiau drėgmės nei paprastame granuliuotame cukruje. Tamsus rudas cukrus turi tamsesnį atspalvį, stipresnį skonį.

Muskovado arba barbadoso cukrus nerafinuotas cukranendrių cukrus su stipriu aromatu. Dar gerai žinomas kaip šlapias cukrus.

Birus rudas cukrus šį cukrų lėtai maišo džiovinimo metu, todėl jis formuoja ne kristalus, o dideles granules. Šis cukrus neformuoja gumuliukų ir yra birus kaip paprastas cukrus.

  • Microsoft Word 71 KB
  • 2022 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (1831 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ria
  • Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas, sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė
    10 - 1 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas, sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė. (2022 m.). https://www.mokslobaze.lt/cukraus-krakmolo-bei-riebalu-ir-ju-produktu-klasifikacija-asortimentas-sensorinis-vertinimas-bei-chemines-sudeties-ir-maistines-vertes-kitimo-analize.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 17:23
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo