Vaisių pirminis paruošimas



Vaisiai. Vaisių pirminis paruošimas. Pirminis vaisių paruošimas. Kokius žinote vaisius?. Kurie iš išvardintų vaisių auga Lietuvoje? Kaip tie vaisiai atrodo. Citrusiniai vaisiai. Citrusiniai vaisiai yra naudingi žmogaus sveikatai. Kiviai. Nuplaunami, nulupami, perpjaunami pusiau ir valgomi su šaukšteliu. Bananai. Nuplaunami, viršutiniame vaisiaus gale peiliu padaroma kryžmė. Obuoliai ir kriaušės. Supjaustyti laikomi parūgštintame vandenyje. Vaisių vartojimo trukmė. Šviežiai surinkti vaisiai ar daržovės pasižymi didžiausia mitybine verte.
Kokius žinote vaisius? Kurie iš išvardintų vaisių auga Lietuvoje?
Nuplaunami, nulupami, perpjaunami pusiau ir valgomi su šaukšteliu. Turint ne daug, galima supjaustyti griežinėliais, skiltelėmis ar smižulkiais kubeliais. Jie tiekiami kaip desertas su plakta grietinėle. Mažais kubeliais supjaustyti kiviai tiekiami į salotas. Neretai jais puošiami patiekalai.
Nuplaunami, viršutiniame vaisiaus gale peiliu padaroma kryžmė, kad būtų galima lengviau nulupti luobelę. Paskui bananai sudedami į vazelę vaisiams ir patiekiami turėtų būti greitai valgomi, nes nulupti netrukus juoduoja. Bananai naudojami ir smulkinti, pjaustomi griežinėliais ar mažais kubeliais. Tiekiami kaip desertas, dedami į salotas, iš bananų kepama bananų duonelė.
Šviežiai surinkti vaisiai ar daržovės pasižymi didžiausia mitybine verte, tačiau šviežius vaisius išlaikyti ilgesnį laiką yra gan sudėtinga. Tam, kad prailginti jų vartojimo trukmę, galima pasitelkti konservavimo, šaldymo, liofilizavimo ar džiovinimo būdus.
- MS PowerPoint 987 KB
- 2023 m.
- Lietuvių
- 9 puslapiai (274 žodžiai)
- Vaikų darželis
- Ana
-