Cukraus rūšys. Cukraus nauda ir žala organizmui



Cukraus nauda zmogui. Rudojo cukraus zala.
Įvadas. Cukraus rūšys. Baltasis cukrus. Rudasis cukrus. Cukraus pakaitalai. Cukraus nauda organizmui. Cukraus žala organizmui. Cukrinis diabetas. Piežastys. Požymiai. Tyrimai. Gydymas. Prognozės. Tiriamasis darbas „Cukrus kasdieniniuose maisto produktuose“. Tiriamojo darbo išvados. Apklausa. Apklausos rezultatai. Išvados. Naudota literatūra. Priedai.
Nors cukrus yra labai naudingas maisto pramonėje, jis gali padaryti ir labai daug žalos: sukelti priklausomybę nuo jo, įvairias ligas, slopinti imuninę sistemą. Todėl cukrų ir jo pakaitalus reiktų atsakingai dozuoti, nepamiršti, kad būtina vengti ir vadinamojo “paslėpto” cukraus, kurio ypač gausu įvairiuose gaiviuosiuose gėrimuose, uogienėse, konditerijos gaminiuose, tradiciniuose miltiniuose valgiuose ir kitur. Tikiuosi, jog ši informacija padėjo atkreipti žmonių dėmesį į jų sunaudojamą cukraus kiekį per dieną bei padėjo susimąstyti apie galimas ligas dėl besaikio cukraus vartojimo.
Cukraus rūšys. Cukraus nauda ir žala organizmui. (2014 m.). https://www.mokslobaze.lt/cukraus-rusys-cukraus-nauda-ir-zala-organizmui.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 15:15