Hospitalinė infekcija Salmoneliozė


Salmoneliozė. Hospitalinė infekcija. Maisto toksinės infekcijos Ligos. Maisto toksinės infekcijos. Tai žarnyno infekcijos, kurias sukelia bakterijos ar jų toksinai. Ligos apibūdinimas. Salmoneliozė - tai ūminė žarnyno infekcija, dažniausiai pasitaikanti iš maisto toksinių infekcijų. Etiologija. Salmonelės - aerobinės, gramneigiamos lazdelės. Infekcijos šaltiniai. Žalia mėsa, paukštiena ir jūros gėrybės. Infekcijos šaltinis. Vaisiai ir daržovės. Ligos simptomai ir požymiai. Karščiavimas - dažniausiai užtrunka 1-3 dienas. Ligos eiga. Inkubacinis periodas dažniausiai trunka 12-72 valandas. Ligos gydymas. Svarbu skubiai šiltu vandeniu plauti skrandį. Ligos prevencija. Negaminti maisto kitiems sergant salmonelioze. Maistą šaldytuve laikyti. Maistui vartoti tik šviežius kiaušinius. Literatūros sąrašas.


Maisto toksinės infekcijos Ligos apibūdinimas Etiologija Infekcijos šaltiniai Dažniausiai užkrėsti maisto produktai Ligos simptomai ir požymiai Ligos eiga Ligos gydymas Ligos prevencija.

Tai žarnyno infekcijos, kurias sukelia bakterijos ar jų toksinai, su maistu patekę į žmogaus virškinamąjį kanalą. Šioms ligoms būdingas trumpas inkubacinis laikotarpis, karščiavimas ir intoksikacija.

Salmoneliozė - tai ūminė žarnyno infekcija, dažniausiai pasitaikanti iš maisto toksinių infekcijų.

Salmonelės - aerobinės, gramneigiamos lazdelės, priklausančios Enterobacteriaceae šeimai. Įvairiose pasaulio šalyse nustatyta daugiau nei 2300 serotipų. Lietuvoje - daugiau nei 100 serotipų.

  • MS PowerPoint 69 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 14 puslapių (479 žodžiai)
  • Kolegija
  • Gabija
  • Hospitalinė infekcija Salmoneliozė
    10 - 2 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Hospitalinė infekcija Salmoneliozė. (2017 m.). https://www.mokslobaze.lt/hospitaline-infekcija-salmonelioze.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 10:42
Peržiūrėti darbą
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo