Darbo vietos paruošimas mėsos skyriuje.

Sveiki, ar turite tokius klausimus ?

Kaip reikia paruošti darbo vietą pusgaminiams išmušti?

Ar natūralių pusgaminių, pavoliotų pusgaminių ir pusgaminių su įdarais mėsą reikia išmušti vienodai?

Kodėl svarbu pusgaminiams su įdarais mėsą išmušti plonai, bet be skylių? 

Kodėl pusgaminiams pavolioti kiaušinį svarbu gerai išplakti iki vientisos masės?

Kodėl svarbu tikrinti pusgaminio svorį iki pavoliojimo kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir po pavoliojimo, bei paruošto gaminio svorį?

Kodėl kepant pusgaminius keptuvę su riebalais būtina pakaitinti, bet labai svarbu neperkaitinti?

Kada pusgaminius, skirtus kepimui, reikia dėti į keptuvę?

Kodėl prieš kepimą išimtus pusgaminius iš šaldytuvo reikia palaikyti 15–20 min. kambario temperatūroje?

Kodėl pusgaminiams paruošto įdaro svorį būtina patkrinti?

Kodėl mėsos pusgaminių įdarams fermentinį sūrį ar rūkytą gaminį reikia pjaustyti plonai, smulkiai?

Kodėl kmynus, naudojamus įdarui paruošti, būtina nuplikyti?

Kodėl, jei kiaulienos nugarinė plona, jauno gyvulio, ją pusgaminiams reikia išplatinti?

Išvardinkite iš kokių audinių sudaryta mėsa?

Pasakykite, kokia mėsos maistinė vertė?

Išvardinkite mėsos termines būkles?

Išvardinkite šviežios mėsos požymius?

Kiek laiko ir kokioje temperatūroje laikoma atšaldyta mėsa?

Išvardinkite mėsos juslines savybes?

Kokia mėsos pusgaminių laikymo trukmė ir sąlygos? 

KlausimaiKulinarijaLygis: Profesinė mokykla1 atsakymasKlausimas atsakytas
2023 m.
Už kiekvieną geriausią atsakymą į lankytojo klausimą gausite dovanų kodą, su kuriuo galėsite užduoti savo klausimą arba nemokamai peržiūrėti norimą dokumentą iš mūsų svetainės.

Atsakymai (1)

Prašau:

 Darbo vieta turi būti tvarkinga, švari, gerai apšviesta, su gerai paruošta ir reguliariai valoma paviršine. Reikia turėti įrankius, pavyzdžiui, mėsos plaktuvus, smeigtukus, kirvius ir pan.
 Natūralių pusgaminių, pavoliotų pusgaminių ir pusgaminių su įdarais mėsą reikia išmušti skirtingai. Natūralių pusgaminių ir pavoliotų pusgaminių reikia išmušti plonai, kad būtų sumažinta cheminės reakcijos rizika ir sumažintos išlaidos. Pusgaminiams su įdarais reikia išmušti plonai, bet be skylių, kad būtų išsaugotas įdaras.
 Pavolioti kiaušinį svarbu gerai išplakti iki vientisos masės, kad būtų vienodai pasiskirstytas pavoliojimas.
 Tinkamas svorio kontrolė yra svarbi, nes tai leidžia užtikrinti, kad gaminys bus paruoštas teisingai ir kad produkto kaina bus konkurencinga.
 Kepant pusgaminius, keptuvė turi būti pakaitinta su riebalais, bet labai svarbu neperkaitinti, kad nepažeistų mėsos struktūros ir nepadidėtų cheminių reakcijų.
 Pusgaminius, skirtus kepimui, reikia dėti į keptuvę tik tada, kai keptuvė yra pakankamai karšta.
 Prieš kepimą išimtus pusgaminius iš šaldytuvo reikia palaikyti 15–20 min. kambario temperatūroje, kad jie vienodai pasiskirstytų ir paruoštų.
 Pusgaminiams paruošto įdaro svorį būtina patikrinti, kad būtų užtikrintas vienodas produktų kiekis ir kaina.
 Mėsos pusgaminių įdarams fermentinį sūrį ar rūkytą gaminį reikia pjaustyti plonai, smulkiai, kad būtų išsaugotas skonis ir tekstūra.
 Kmynus, naudojamus įdarui paruošti, reikia nuplikyti, kad jie būtų kramtomi lengviau ir skonio prasme jie bus šviežesni.
 Jei kiaulienos nugarinė plona, jauno gyvulio, ją reikia išplatinti, kad būtų išlygintas storis ir paruošti produktas vienodai.
 Mėsa susideda iš raumenų, riebalų, kraujagyslių, nervų, kaulų ir ertmių.
 Mėsa yra gerai žinoma dėl savo didelio baltymų kiekio, taip pat joje yra B grupės vitaminai, mineralai, amino rūgštys, omega-3 riebalų rūgštys.
 Mėsos terminės būklės yra šviežia, atšaldyta, šaldytas ir konservuota.
 Šviežios mėsos požymiai yra minkšta ir elastinga tekstūra, šviežias skonis ir kvapas, normalus spalva, be rūdžių ar kitų anomalijų.
 Atšaldyta mėsa laikoma -18°C temperatūroje ir yra tinkama vartoti iki 6 mėnesių.
 Mėsos juslinės savybės yra tekstūra, skonis, spalva ir kvapas.
 Mėsos pusgaminių laikymo trukmė ir sąlygos priklauso nuo gaminio tipo, paruošimo metodo ir laikymo temperatūros. Paprastai laikomas šaldytuve 0-4°C. Laikymo laikas paprastai yra ne daugiau nei 5 dienos.

2023 m. Geriausias atsakymas
Šis klausimas jau atsakytas. Atsakykite į klausimus, kurie laukia atsakymo.
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo