Lietuvių istorijos analizė


Kaip vadinamas lasteliu kvepavimas kai nepakanka deguonies ir susidaro pieno rugstis. Pieno rugsties bakterijos mokslo baze.

Fotosintezė. Fotosintezės apžvalga. Lapas - fotosintezės organas. Lapų prisitaikymai fotosintezės efektyvumui didinti. Fotosintezės eiga. Fotosintezė ir aplinkos sąlygos. Fotosintezės reikšmė. Ląstelinis kvėpavimas. Energijos poreikis ląstelėje. Aerobinio kvėpavimo apžvalga. Anaerobinis kvėpavimas – rūgimas.

Pienarūgštį rūgimą sukelia kai kurios bakterijos, gyvūnų ląstelės, esančios anaerobinėse sąlygose. Šio rūgimo produktas – pieno rūgštis (laktatas). Pieno rūgšties bakterijos, skaidydamos cukrų ir gamindamos iš jo pieno rūgštį, raugina pieną, kopūstus, agurkus. Ten, kur susidaro pieno rūgštis, negali gyventi puvimo bakterijos, todėl rauginti produktai ilgai negenda. Anaerobinės bakterijos naudojamos fermentinių sūrių, acto rūgšties gamyboje. Didelio fizinio krūvio metu raumenys taip pat gauna per mažai O2, todėl ląstelės pradeda kvėpuoti anaerobiškai. Nepakanka O2, kad būtų suskaidyta C6H12O6 iki galo ir susidaro nuodinga pieno rūgštis (C3H6O3 ). Jos susidarymas rodo, kad organizme yra O2 stygius. O2 kiekis, kurio reikia didelio fizinio krūvio metu susidariusiai pieno rūgščiai visiškai suskaidyti, vadinamas deguonies įsiskolinimu. Žmogaus raumenų ląstelėse susikaupęs laktato perteklius sukelia skausmą ir raumenys negali efektyviai dirbti.Vėliau pieno rūgštis yra nešama į kepenis ir skaidoma.

  • Microsoft Word 26 KB
  • 2013 m.
  • 12 puslapių (2395 žodžiai)
  • Mokykla
  • Andrius
  • Lietuvių istorijos analizė
    10 - 2 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Lietuvių istorijos analizė. (2013 m.). https://www.mokslobaze.lt/lietuviu-istorijos-analize.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 22:51
Peržiūrėti darbą
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo