Maisto technologijos skaidrės (3)

Maisto technologija - kas tai? Tai plati sritis apimanti maisto gaminimą, saugojimą, transportavimą. Šis mokslas skirtas profesionaliai ir masinei maisto gamybai, tiekimui, viešajam maitinimo organizavimui. Maisto technologo darbo rezultatas - tai produktai parduodami parduotuvėse ir patiekiami kavinėse.

Šioje kategorijoje pateikiami konspektai apie maisto produktų laikymo sąlygas, ženklinimą, pakavimą, transportavimą, žaliavų parinkimą. Visa ši informacija yra labai svarbi norint išmokti pagaminti ir patiekti kokybiškus ir skanius maisto produktus. Taip pat autoriai dalinasi praktikos ataskaitomis, kuriose aprašo atliktą praktiką restoranuose, valgyklose, maisto gaminimo įmonėse. Šie mokslo darbai padės suprasti kaip organizuojamas kavinių darbas, kaip jam pasiruošti, ko tikėtis, kokias normas atitikti. Norėdami rasti informacijos apie maistą jūsų tema, naudokite paiešką.

767 dokumentai
Patiekalų banketams ir furšetams parinkimas ir gamyba
Patiekalų banketams ir furšetams parinkimas ir gamyba. Įvadas. Įvadas (ii). Banketas. Meniu sudarymo ypatybės. Patiekalų kiekio apskaičiavimas. Meniu pasirinkimas. Banketas užkandžių pasirinkimas. Užkanžių patiekimas. Sriubos. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2016 m.
Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms, žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui
Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms, žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui. Produktų ir pusgaminių pirminio paruošimo technologija. Nitratai daržovėse ir jų pašalinimo būdai Nitratai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2016 m.
Genetiškai modifikuoti organizmai maisto technologijos skaidrės
Genetiškai modifikuoti organizmai. Šiandien Lietuvoje prekiaujama šiais teisingai paženklintais genetiškai modifikuotais maisto produktais. Kas yra gmo? Genetiškai modifikuoti organizmai ir nemodifikuoti organizmai. Genetiškai modifikuotų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2017 m.
Konditerija projektas
Konditerija. Cukriniai saldumynai. Uogienė, džemai, marmeladas. Griliažas. Želė. Zefyras, pastilės. Saldainiai, irisai, karamelė,ledinukai, guminukai. Marcipanai. Morengai, bezė. Ledai ir šerbetas. Putėsiai. Kvapieji saldainiai. Suflė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 40 puslapių
2022 m.
Maisto priedų ir alergenų kontrolė
Dažikliai. Maisto dažiklis. Kaip gaunami ir kur naudojami maisto dažikliai? Kokiais tikslais naudojami maisto dažikliai? Natūralios kilmės dažikliai. (100-199E). E100 Kurkuminas. E101Riboflavinas. E140Chlorofilai, chlorofilinai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 26 puslapiai
2017 m.
Žuvies ir jos produktų pakavimas
Žuvies ir jos produktų pakavimas. Įvadas. Žuvį ir jos produktus valgyti sveika. Darbo tikslas. Peržvelgti žuvies ir jos produktams naudojamas pakavimo medžiagas ir būdus. Maisto produktų konservavimas. Konservavimas biozė (pagrįstas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2018 m.
Jogurto sudėtis ir gamyba
Jogurto analizė. Įvadas. Jogurtas – tai tradicinis Balkanų pusiasalio ir Vakarų Azijos tautų pienrūgštis gėrimas. Tikslas ir uždaviniai. Mūsų tikslas yra išanalizuoti jogurto sudėtį. Įvairiose šalyse gaminamas jogurtas skiriasi ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2018 m.
Maisto produktų ženklinimas: Braškiniai jogurtai
LietuvoS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS. Aplinkos ir darbo medicinos katedra. Užduotis. Maisto produktų ženklinimas. Braškiniai jogurtai. Darbo tikslas. Uždaviniai. Ekologiškas jogurtas BIOS su braškėmis. Sudėtinės dalys. Ženklinimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 50 puslapių
2019 m.
Maitinimo organizavimas vaikų ikimokyklinio ugdymo įstaigose
Bendrieji reikalavimai. Patiekalų gaminimo ir patiekimo reikalavimai. Draudžiamos tiekti maisto produktų grupės. Rekomenduojami maisto produktai. Patalpoje, kurioje maitinami vaikai, matomoje vietoje turi būti skelbiama. Vaikų iki 1 metų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2022 m.
Lietuviški tradiciniai patiekalai
Lietuviški tradiciniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir lietuvių tarpe paplitusi kulinarinių tradicijų visuma. Lietuvių liaudies kulinarija formavosi ištisus šimtmečius. Lietuvių liaudies kulinarijos raida. Bajorų virtuvė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2022 m.
Viešasis maitinimas pristatymas
Viešasis maitinimas. Kas tai? Tai maisto pramonės šaka, kurios specialistai kuria maitinimo įmones. Kavinė. Kavinėje įeina maistas ir alkoholis(pusryčiai. Restoranas. Maitinimo įstaiga, kuri pagal užsakymą gamina ir parduoda maisto ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 m.
Pesticidai skaidrės
Pesticidai. Klaipėda. Uždaviniai Išsiaiškinti pesticidų daromą poveikį žmogaus organizmui. Pesticidų poveikis žmogaus organizmui. Pesticidai – grupė cheminių medžiagų. Kiekvienais metais apie 3 mln. žmonių patiria sunkų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2016 m.
Konditerija skaidrės
Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2016 m.
Dietetika skaidrės
Tinkamo maitinimosi reikalavimai. Kas yra tinkamas maitinimasis? Tinkamas maitinimasis (II). Pagrindinės tinkamo maitinimosi taisyklės. Tinkamo maitinimosi principai. Kur panaudojamos su maistu gautos maistinės medžiagos organizme ir nuo ko ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 m.
Vitaminai savarankiškas darbas
Vitaminai, jų kvalifikacija, sudėtis ir savybės. Įvadas. Vitaminai. Vitaminų klasifikacija. Vitaminų funkcijos organizme. Svarbiausi žmogui vitaminai. Vitaminas A. Vitaminas D. Vitaminas C. Vitaminas E. Vitaminas B. Vitaminas K. Vitaminas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2016 m.
Maisto technologija
Maisto technologija, 653E42002 Specializacija Maitinimo įmonių gamybos tchnologija. Profesinio bakalauro baigiamasis darbas. Darbovadovė – J. Lazdauskienė Konsultantas (ė) – J. Petkevičienė Recenzentas (-ė). Vilnius. Skaidulinių ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2017 m.
Prancūzijos virtuvė Tradiciniai patiekalai
Įvadas Prancūzijos virtuvė Šakniavaisiai ir daržovės Tradiciniai patiekalai Užkandžiai Tradicinė kulinarija. Įvadas. Kai kalba pakrypsta apie prancūzų virtuvę. Prancūzijos Respublikos virtuvė - valstybės Vakarų Europoje ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2022 m.
Arbatos: rūšys ir jų nauda
Arbatos. Arbatų nauda. Arbata – ne. Baltoji arbata. Baltoji arbata. Taip, taip, būna ir tokios. Ji dažnai vadinama „Nemirtingumo eliksyru“. Ramunėlių arbata. Ramunėlių arbata. Ji puikiai ramina, gelbsti nuo nemigos. Žalioji arbata. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2022 m.
Miltų gamybos technologija, grūdų paruošimo etapai
Miltų gamybos technologija. Grūdų paruošimo etapą sudaro. Cheminė miltų sudėtis. Miltų asortimentas. Kvietinių miltų tipai. Ruginių miltų tipai. Rūpių ruginių miltų tipai. Miltų jusliniai, fizikiniai ir cheminiai rodikliai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2019 m.
Maisto produktų pakavimo priemonės
Maisto produktų pakavimo priemonės. Darbo tikslas. Maisto produktų pakavimo reikšmė. Maisto produktų pakavimo priemonės. Populiariausios maisto produktų pakavimo medžiagos. Popierinės pakuotės. Metalinės pakuotės. Stiklinės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2020 m.
Pieno produktų pristatymas
Pieno produktu gamybos mikrobiologiniai procesai ir jų vykdymas. Įvadas. Pieno produktai tokie. Pieno produktų mikrobiologija. Rauginimo procesas pasaulyje žinomas jau keletą tūkstančių metų. Rūgštūs pieno produktai – vieni iš ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2016 m.
Augalu ekstraktai
Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui. Augalai ir jų ekstraktai. Augalų ekstraktai maisto produktų gamyboje. Natūralūs konservantai. Žalioji arbata ir jos ekstraktas. Greipfrutų sėklų ekstraktas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 m.
Nealkoholiniai gėrimai
Nealkoholiniai gėrimai. Nealkoholinis gėrimas – bet koks gėrimas. Gaivinantys. Gėrimai. Apie gėrimus. Gaminant gėrimus reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Keletas kokteilių. Receptų. Ingredientai Braškės, 500 gramų Pienas. Porcijų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2016 m.
Mityba pagal kraujo grupes
Mityba pagal kraujo grupes ir raciono sudarymas pagal kraujo tyrimus. Klaipėda. Tikslas ir uždaviniai. TIKSLAS Išanalizuoti mitybą pagal kraujo grupes bei raciono sudarymą pagal kraujo tyrimus. Įvadas. Tyrimų ir eksperimentų metu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2015 m.
Kava
Kava. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Jos Istorija. Kava yra kilusi iš Etiopijos (tikriausiai Kafos regiono. Rūšys. Pagal kavos pupeles. Arabika Arabinis kavamedis – sėklos pailgos. Liberika. Tai mažiausiai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2022 m.
Krakmolo gamybos technologija
Krakmolo – krakmolo sirupo. gamybostechnologija. Kukurūzų krakmolo gamyba. Kviečių krakmolo gamyba. Bulvių krakmolo gamyba. Krakmolo sirupas. Krakmolo sirupo panaudojimas. Krakmolo sirupo gamyba. Krakmolo paruošimas hidrolizavimui. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2016 m.
Viešojo maitinimo įmonės pagal produkcijos asortimentą
Viešojo maitinimo įmonės pagal produkcijos asortimentą. Kas yra viešojo maitinimo įmonė? Skirstymas Gusto blyninė Can Can PIZZA Restoranas VAPIANO. Viešojo maitinimo įmonė – tai įmonė. Viešojo maitinimo įstaigose lankytojai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2022 m.
Maitinimo įstaigos pagal gaminimo pobūdį
Maitinimo įstaigos pagal gaminimo pobūdį. Restoranas Baras Kavinė Užkandinė Valgykla Šaltiniai. Restoranas. Restoranas - maitinimo. Baras. Baras - maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas tam tikras patiekalų. Kavinė. Kavinė - ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2022 m.
Stalo serviravimas ir puošimas
Stalo serviravimas ir puošimas. Tikslas. Uždaviniai. Stalo serviravimas. Kas pirmiausia dedama serviruojant stalą? Stalo serviravimo taisyklės. Pagrindinė taisyklė. Stalo serviravimo taisyklės. Kokiu principu išdėstomos taurės? Stalo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2019 m.
Sous - vide maisto gaminimo metodas
Sous-vide maisto gaminimo metodas. Įvadas. Darbo tikslas – išanalizuoti ir susipažinti su sous-vide gaminimo metodu. Manoma, kad pati technologija buvo išrasta dar 1799m. Trumpai apie Sous-vide. „Sous vide“ - tai būdas, gaminti maistą ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2019 m.
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo