Spurgų įmonės verslo planas



Darbo tikslai ir uždaviniai. Verslo idėja ir verslo esmė. Verslo vizija. Verslo misija. Įmonės vertybės. Verslo tikslai ir uždaviniai. Įmonės charakteristika. Įmonės įkūrėjai. Vietovė. Rinka. Vartotojai. Konkurentai. Marketingas. Tikslai ir uždaviniai. Kainų politika. Pavadinimo pasirinkimas. Reklama. Gamybos planas. Žaliavų pirkimas. Gamybinės patalpos. Trumpas gamybos proceso aprašymas. Gamykliniai pajėgumai. Įrengimai, mašinos, medžiagos, žaliavos, transportas. Įmonės struktūra. Finansinis planas. Išlaidos. Pajamos. Išvados. Šaltiniai.
Sukaupti kuo daugiau žinių apie būsimą įmonės įkūrimą, išsiaiškinti galimas grėsmes, sunkumus. Visą informaciją pritaikyti praktiškai, įkuriant verslo įmonę, gaminančią kokybišką produkciją, tenkinančią vartotojų poreikius, atitinkančią tarptautinius standartus bei nešančią pelną įmonės steigėjams. Pagrindinis tikslas būtų išmokti sklandžiai ir tvarkingai parašyti verslo planą ir įgyvendinti visas jame aprašyti idėjas. Sugebėti įvertinti rinką ir jos pasikeitimus, greitai reaguoti į kintančius vartotojų norus, analizuoti konkurentus, žinoti jų stipriąsias bei silpnąsias vietas. Išlikti konkurencingiems ir besilaikantiems savo strategijos.
Verslo idėja ir verslo esmė - įkurti verslo įmonę, kuri neturi analogų Lietuvoje. Verslas bus susijęs su maisto gaminimo ir pardavimo pramone. Įmonė „Spurgutis“ užsiimtų įvairių skonių spurgų gamyba ir jų realizacija Lietuvoje. Jos būtų šviežiai kepamos ir pardavinėjamos pasirinktai vartotojų grupei, taip sukuriant kuo geresnę aplinką savo klientams.
Verslo vizija - būti tvirtai įsitvirtinusia Lietuvos rinkoje spurgų gaminimo įmone, besiremiančia aukštos kokybės siekimu. Pirmauti kepinių sferoje, sukurti konkurencingą aplinką versle.
Verslo misija – įsitvirtinti rinkoje taip, kad mūsų produkcija taptų visiems žinoma ir būtų prieinama kiekvienam vartotojui. Siekti suprasti klientų pageidavimus ir norus, ir kaip galima labiau prisitaikyti prie jų, kad būtų įgyjamas maksimalus pelnas.
Įmonės vertybės - įmonės „Spurgutis“ didžiausia vertybė būtų jos darbuotojai ir pirkėjai, todėl įmonės steigėjai dėtų visas pastangas, kad sukurtų dirbantiems geras darbo sąlygas. Siektų, kad kiekvienas darbuotojas jaustųsi gerai, būtų vertinamas ir gerbiamas, o už jo darbą būtų atlyginama atsižvelgiant į atlikto darbo kokybę. Kada darbuotojai jaučiasi puikiai savo darbe, tuomet ir pirkėjus pasiektų tik aukščiausios kokybės produkcija.
Verslo tikslai ir uždaviniai - sudaryti prekių asortimentą, kuris patenkintų daugumos vartotojų poreikius, suformuotų kuo didesnį klientų skaičių. Prekių asortimentą pateikti išskirtinai savo kokybe, kad sugebėtų konkuruoti su jau esančiais rinkoje gamintojais, neštų įmonei pelną, kuris atvertų galimybes kompanijai plėstis, kurti naujas darbo vietas ir prisidėti prie šalies ekonomikos augimo. Taip pat vienas iš svarbiausių tikslų, sukurti efektyvią valdymo sistema šiame versle.
Įmonės charakteristikaĮmonė „Spurgutis“ užsiima maisto gamyba, pardavimu ir transportavimu, tačiau labiausiai orientuojamasi yra į spurgų gamybą ir pardavimą. Taip pat bus pardavinėjami ir gėrimai, tokie kaip: kava, arbata, limonadas. Kavinę planuojama atidaryti Vilniaus Universiteto Ekonomikos fakulteto patalpose. Vėliau planuojama plėstis ir į kitus universitetus, taip pat atidaryti pardavimo taškus įvairiose miesto vietose, kuriuose būtų vykdomas tik pardavimas.
- Microsoft Word 36 KB
- 2017 m.
- Lietuvių
- 11 puslapių (2345 žodžiai)
- Universitetas
- Tolma
-