Sveikos mitybos taisyklės skaidrės



Sveikos mitybos taisyklės. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Įvadas. Tikslas. Uždaviniai. Sveiki maisto produktai. 1. Obuoliai. Migdolai. Brokoliai. Mėlynės. Žaliosios lapinės daržovės. Avokadai. Avižiniai dribsniai. Riebios žuvys. Sveika gyvensena ir mityba. Mitybos ir sveikatos problemos. Pagrindinės sveikos mitybos. taisyklės. Kaip elgtis, kad mūsų mitybos įpročiai taptų sveikesni? Patarimų kaip pakeisti mitybos įpročius. Išvados. Literatūra.
Įvadas. Tikslas. Uždaviniai. Sveiki maisto produktai. Sveika gyvensena ir mityba. Mitybos ir sveikatos problemos. Pagrindinės sveikos mitybos taisyklės. Kaip elgtis, kad mūsų mitybos įpročiai taptų sveikesni? 10 patarimų kaip pakeisti mitybos įpročius. Išvados. Literatūra.
Pristatyti, išanalizuoti ir aptarti sveikos mitybos taisykles bei pagrindinius sveikos mitybos principus, taip pat kuo aiškiau pateikti sveiko maisto produktus ir skatinti pradėti sveikai maitintis.
Aptarti sveikus maisto produktus, mitybos ir sveikatos problemas. Aprašyti pagrindines sveikos mitybos taisykles. Pateikti 10 patarimų kaip pakeisti savo mitybos įpročius.
Migdolai turi daug maisto medžiagų ir vitaminų - magnio, vitamino E, kalcio, maistinių skaidulų, vitamino B12, nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Šie riešutai turi daugiau maistinių skaidulų negu bet kurie kiti. Migdoluose gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios padeda palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje.
Išsiaiškinome kokią neigiamą įtaką mūsų sveikatai daro netinkama mityba ir kaip jos išvengti. Sužinojome kodėl reikalinga atsižvelgti ir laikytis nurodytų sveikos mitybos taisyklių, kaip ir kodėl būtina palaikyti sveiką gyvenseną. Nustatėme nuo ko priklauso mūsų sveikata, kuo ji svarbi, kodėl būtina sveikai maitintis ir kaip tinkamai pakeisti savo mitybos įpročius bei skatinti ugdyti juos kitiems.
Abaravičius A., Barzda A., Bartkevičiūtė R., Stukas R., Šatkutė R.
- MS PowerPoint 1559 KB
- 2016 m.
- Lietuvių
- 28 puslapiai (1249 žodžiai)
- Kolegija
- Dominyka
-