Trigliceridai


Įvadas. Lipidai. Trigliceridai arba tiesiog riebalai. Savybės. Fizikinės savybės. Cheminės savybės. Biologinė trigliceridų (riebalų) reikšmė. Literatūros sąrašas.


Trigliceridai (riebalai) yra labai svarbi bei sudėtinga sudėtinė organinė medžiaga, kuri reikalinga ne tik žmonių, bet ir gyvūnų bei augalų gyvybinei veiklai bei procesams palaikyti. Taigi, šiame darbe stengiausi išsiaiškinti ir pateikti kiek įmanoma plačiau ir suprantamiau informaciją apie trigliceridus, jų struktūrą, savybes bei biologinę reikšmę.

Trigliceridai – tai paprasti, neutralūs lipidai, glicerolio ir riebalų rūgščių esteriai. Arba tiesiog riebalai. Taip pat dar naudojami pavadinimai: trigliceroliai, triacilgliceroliai. Tai trihidroksilio alkoholio glicerolio ir riebalų rūgščių esterių mišiniai. Yra žinoma apie ąę00 įvairių triacilglicerolių, kurių bendra formulė:

  • Microsoft Word 240 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (1584 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vilte
  • Trigliceridai
    10 - 1 balsai (-ų)
Trigliceridai. (2017 m. Gegužės 16 d.). https://www.mokslobaze.lt/trigliceridai.html Peržiūrėta 2018 m. Balandžio 27 d. 04:08
×