Vietiniai ir klasikiniai prieskoniai



Prieskoniai. Prieskonis – prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai. Vietiniai. Klasikiniai (egzotiškiKlasikiniai prieskoniai. Vartojami tik apdoroti, t. Y. Išdžiovinti, sausi arba fermentuoti. Klasikiniai prieskoniai skirstomi. Sėkliniai. Vietiniai prieskoniai. Vietiniai prieskoniai skirstomi į dvi grupes prieskoninės žolės ir prieskoninės daržovės. Atskira prieskonių grupė – dirbtiniai arba sintetiniai prieskoniai. Nė vienas iš jų neturi visų aromatinių medžiagų gamos. Vartojimas. Suderinti prieskonius maiste – tai didelis menas. Laikymas. Pati geriausia saugojimo vieta – šaldytuvas. Gydomosios savybės. Prieskoniai ne tik. Literatūra.
- MS PowerPoint 656 KB
- 2019 m.
- Lietuvių
- 11 puslapių (340 žodžiai)
- Kolegija
- Monika
-
Vietiniai ir klasikiniai prieskoniai . (2019 m.). https://www.mokslobaze.lt/vietiniai-ir-klasikiniai-prieskoniai.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 20:13