Dumble esančių mikroorganizmų savybių tyrimas



Dumble esančių mikroorganizmų savybių tyrimas.
Mikrobiologija – svarbi biologijos sritis, apimanti mikroorganizmų morfologiją, užimamą ekologinę nišą ir reikšmę gamtoje, žemės ūkyje, pramonėje bei medicinoje. Mikroorganizmai yra labai įvairūs ir turi didelę reikšmę žmonėms. Tinkamomis sąlygomis, jie greitai auga ir dauginasi, vartoja ir gamina daug bioaktyvių ir cheminių junginių. Būtent šis universalumas ir paverčia mikroorganizmus nepakeičiamas žmonių reikmėms.
Centrifūgavimas- tai vienas iš dažniausiai naudojamų metodų netirpioms dalelėms atskirti nuo tirpalo. Su mikropipete paimama po 1000 μL dumblo vandens ir įpilama į “Eppendorf” tipo mėgintuvėlį, kuris įdedamas į mini centrifūgą, centrifūguojama vieną minutę, mėginys paliekamas 20 minučių nusistovėti.
Į petri lėkšteles įpilami skirtingi kiekiai dumblo vandens (po 50, 100, 150, 200, 300 μL ) ir tolygiai užsėjami naudonat glaistytuvą, inkubuojami per naktį aerobinėmis sąlygomis termostate esant 30° C temperatūrai.
Mikrobiologine kilpele paimama mikroorganizmų kultūra nuo agarizuotos terpės ir sėjama klonavimo būdu ant naujos agarizuotos terpės petri lėkštelėse (kilpele daromi išilginiai brūkšniai per visą lėkštelę).
Ant išklonuotų mikroorganizmų petri lėkštelėse dedami sterilūs filtrai, ant jų užpilama po 50 µl eterinių aliejų ir jų mišinių, inkubuojama per naktį aerobinėmis sąlygomis termostate +30° C temperatūroje.
- Microsoft Word 8884 KB
- 2016 m.
- Lietuvių
- 7 puslapiai (1018 žodžiai)
- Daiva
-