Inovacijos saldainių gamyboje



Įvadas. Saldainių apibūdinimas ir inovacijos. Saldainių gamyba. Liofilizacija. Išvados. Literatūra.
Kaip pastebime vis daugiau įmonių rankų darbą keičia nauja automatizuota įranga. Anksčiau labai vertingas darbas buvo rankomis, buvo sunkus, bet produktų įvairovė didesnė. Kuo toliau tuo rankomis pagaminta produkcija tampa retenybė, rankų darbo saldainius išstumia įrenginiais pagaminta produkcija. Prancūzijos meistras guodžiasi, kad anksčiau pačio gaminamus saldainius dabar turi keisti fabrikai, nes tai yra pigiau. Jis pagamintus saldainius fabrike perka, šiek tiek pakoregajuoja ir parduoda kaip rankų darbo.
Įrankių ir mechanizmų įvairovė yra naudojama saldainiams, pradedant nuo paprastų virtuvės įrankių: kaip kaušeliai ir šaukštai, peiliai. Kadangi tiksli temperatūros kontrolė yra labai svarbi kai kurių saldainių gamyboje naudojamas ir termometras.
Kuriant ir tobulinant saldainius kuriami projektai, kuriuose pristatoma sukurta nauja gaminių technologija. Sukurta iš ekologiškų augalų, tokių kaip aktinadijų, moliūgų, topinambų, iš jų sukurti produktai išsaugo biologiškai aktyvias medžiagas ir natūralius vitaminus.
UAB „Rūta“ sukūrė dražė „Aktinidijos su baltuoju šokoladu“ juose pavyko išsaugoti uogose esantį vitamino C kiekį. Norint gauti vitamino C paros normą, pakanka suvalgyti 3-4vnt. saldainių.
Pagrindinė dalis saldainių yra padengta glazūra. Saldainių apvalkalas pagamintas iš masių įvairovės. Šokoladas yra gaminamas iš smulkiai sumalto cukraus ir kakavos su pienu, riebalų, graikinių riešutų trupinių, vanilės ir kitų kvapiųjų medžiagų ir aromatinių priedų.
- Microsoft Word 614 KB
- 2017 m.
- Lietuvių
- 10 puslapių (1163 žodžiai)
- Kolegija
- Greta
-