Maisto technologijos skaidrės (5)

Maisto technologija - kas tai? Tai plati sritis apimanti maisto gaminimą, saugojimą, transportavimą. Šis mokslas skirtas profesionaliai ir masinei maisto gamybai, tiekimui, viešajam maitinimo organizavimui. Maisto technologo darbo rezultatas - tai produktai parduodami parduotuvėse ir patiekiami kavinėse.

Šioje kategorijoje pateikiami konspektai apie maisto produktų laikymo sąlygas, ženklinimą, pakavimą, transportavimą, žaliavų parinkimą. Visa ši informacija yra labai svarbi norint išmokti pagaminti ir patiekti kokybiškus ir skanius maisto produktus. Taip pat autoriai dalinasi praktikos ataskaitomis, kuriose aprašo atliktą praktiką restoranuose, valgyklose, maisto gaminimo įmonėse. Šie mokslo darbai padės suprasti kaip organizuojamas kavinių darbas, kaip jam pasiruošti, ko tikėtis, kokias normas atitikti. Norėdami rasti informacijos apie maistą jūsų tema, naudokite paiešką.

767 dokumentai
Vitaminas B6
Vitaminas B6, Piridoksinas. Albertas Sent Georgijus 1934 m atrado maisto faktorių. Istorija. Piridoksinas sudarytas iš trijų chemiškai skirtingų elementų piridoksino (spiritas). Sudėtis. Piridoksinas, piridoksalis ir piridoksaminas yra maisto ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2016 m.
Toksinė infekcija cereozė
Toksinė infekcija. Cereozė. Cereozė – tai maisto toksinė infekcija. Sukėlėjo savybės. Cereozės sukėlėjas priklauso Bacillus genčiai. Šaltiniai. B. cereus yra nuolatiniai dirvos gyventojai. Dažniausiai B. cereus bakterijos aptinkamos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2016 m.
Vokietijos virtuve
Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 m.
Stalo dengimas skaidrės
Stalo dengimas. Stalo pasirinkimas. Staltiesės pasirinkimas. Stalo įrankių išdėstymas. Kaip laikytis stalo įrankius. Valgomųjų įrankių komplektai. Indų paruošimas naudojimui. Prieskonių indeliai. Taurių pasirinkimas. Asmeninio ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2016 m.
Maisto ir vandens Higiena
Maisto higiena. Įstatymo paskirtis. Įstatymo tikslas. Maistas. Maistinės medžiagos. Maisto higiena. Maisto tvarkymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Vartotojams turi būti teikiama teisinga informacija apie maistą. Bendrieji higienos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 68 puslapiai
2022 m.
Maisto priedai įvairiuose produktuose
Tyrimo tiklas ir uždaviniai. Įvadas. Duonos ir pyrago , bei miltiniai gaminiai. Maisto priedai Duonos ir pyrago , bei miltiniai gaminiai. Išvados apie duonos gaminius. Mėsos gaminiai. Tyrimo rezultatai. Pieno produktai. Tyrimo rezultatai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2016 m.
Vanduo HN 24 : 2003 „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai“
Vandens sudėtis. Vandens kokybė. Atsakomybė už vandens kokybę. Lietuvos respublikos geriamojo vandens įstatymas. Geriamasis vanduo. Fasuotas geriamasis vanduo. Natūralus mineralinis vanduo. Šaltinio vanduo. Mineralizuotas geriamasis ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 puslapis
2022 m.
Maisto produktuose esančios mineralinės medžiagos
Maisto produktuose esančios mineralinės medžiagos. Makroelementai ir mikroelementai. Mineralinės medžiagos, kurių kiekis organizme didelis. Mikro- ir makroelementų funkcijos. Mikro- ir makroelementų funkcijos žmogaus organizme vienos su ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 55 puslapiai
2016 m.
Mikrobiologiniai rizikos veiksniai ir jų prevencija duonos gamyboje mikrobiologijos pagrindu
Biologiniai rizikos veiksniai duonos gamyboje ir jų prevencija maisto mikrobiologijos pagrindu. Įvadas. Duona – kepinys. Situacija. Pirmadienį, Rugsėjo 19d. , parduotuvėje ,,IKI“ buvo pirkta. Situacijos analizė. Išvados. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2016 m.
Personalo poreikio planavimas skaidrės
Personalo poreikio planavimas. Personalo poreikio planavimas- tai būsimojo organizacijos personalo kiekio ir kokybės planavimas. Personalo poreikio planavimas dažniausiai vyksta tokia seka Situacijos analizė. Poreikio patenkinimo šaltinių ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2022 m.
Arbatos
Arbatos. Arbata – gėrimas, ruošiamas iš džiovintų kininio arbatmedžio arba jų hibridų lapų ir pumpurų. Kinija, Indija, Taivanas, Šri Lanka, Japonija, Kenija. Arbatos gamyba. Baltoji arbata Žalioji arbata Ulongas Juodoji arbata ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2022 m.
Brokolis skaidrės
Brokolis. Trumpai apie Brokolį. Iš istorijos. Įdomu, naudinga. Brokolių nauda. Biocheminė sudėtis. Kalorijos 100 gramų. Įvairovė. Receptai. Brokoliais įdarytos bulvės. Receptai. Makaronai su brokoliais ir vištiena. Receptai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2022 m.
Konditerijos gaminiai projektas
Konditerijos gaminiai. Vaisių ir uogų konditerija. Drebučiai. Vaisių košė. Pastilė. Cukatai ( cukruočiai). Šokoladas, kakava. Šokolado kokybė. Šokolado laikymas. Karamelė. Priklausomai nuo gamybos būdo karamelė klasifikuojama. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 57 puslapiai
2017 m.
Pusryčiams - košė
Pusryčiams – košė!. 2017m. Iš močiutės eilėraštukų. Kruopos itin maistingas, vertingas ir lengvai virškinamas maisto produktas. Kodėl košė naudinga žmogui? Kodėl košė reikalinga vaikams? Kokios košės yra vertingiausios? ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2022 m.
Miltai: rūšys, kokybės reikalavimai
Vilnius. Miltai. Miltai –pagrindinė konditerijos gaminių žaliava. Skirstymas pagal žaliavą   Kvietiniai Ruginiai Kukurūzų Žirnių Grikių Sojų Miežių Ryžių. Kvietinių miltų rūšys   Aukščiausia r. Ruginių miltų rūšys   ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2018 m.
Maistinių medžiagų pokyčiai terminio apdorojimo metu
Maistinių medžiagų pokyčiai terminio apdorojimo metu. Kaunas. Šiluminis maisto paruošimas – gaminant patiekalus kinta apdorojamų produktų temperatūra. Virimas. Tai maisto produktų kaitinimas skysčiuose (vandenyje. Virimas dideliame ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2022 m.
Svėrimo ir matavimo įranga
Svėrimo ir matavimo įranga. Tikslas. Uždaviniai. Svėrimo įranga. Kainą skaičiuojančios svarstyklės. Etiketes spausdinančios svarstyklės. Nesertifikuotos svarstyklės. Plataus naudojimo svarstyklės. Platforminės svarstyklės. Matavimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2019 m.
Nanotechnologijų panaudojimas maisto pramonėje
Nanotechnologijų panaudojimas maisto pramonėje. Kas yra nanomedžiagos ir kodėl reikėtų dėl jų nerimauti? Kodėl nanotechnologijos įžengė į maisto gamybos, apdorojimo ir pakavimo pasaulį? Nanotechnologijos ir maistas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 26 puslapiai
2022 m.
RVASVT įdiegimas „Koldūnų“ įmonėje
RVASVT įdiegimas „Koldūnų“ įmonėje. Įvadas Produkto aprašymas Darbo grupė Privalomosios. Įvadas. RVASVT sistema - biologinių, cheminių ir fizinių veiksnių. Produkto aprašymas (1/3Koldūnai – tai. Produkto aprašymas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2019 m.
Maisto produktų kokybės vertinimas: makaronai
Maisto produktų kokybės. Vertinimas ir palyginimas. Tikslas. Makaronuose yra. Gliutenas arba glitimas. Kietųjų rūšių makaronų savybės. Makaronai ar makaronų gaminiai? Produktai. Makaronai Barilla Fusilli. Makaronai Pasaka. Makaronai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2019 m.
Maitinimo paslaugos: Renginio dalyvių maitinimo meniu ir maitinimo biudžeto sudarymas
Užduotis / tikslas. Renginys. Programa. Viešbutis ”stikliai”. Konferencijų salė. Restoranas “Stikliai”. Siūlomi gurmaniški verslo pietūs. ( – valandosGalimi komplektai. Kavos pertraukėlė “Fika”. – Šventinė vakarienė. ( ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2020 m.
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas. Kampilabakteriozė. Laboratorijos saugos reikalavimai. oji rizikos kategorija. Mėginių ėmimas, gabenimas, priėmimas ir laikymas. Mėginių tyrimas. Mikroskopavimo priemonės. Gyvų mikroorganizmų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2016 m.
Maisto ruošimas ir patiekimas
Maisto ruošimas ir patiekimas. Maisto tvarkymas. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Higienos reikalavimai maisto tvarkymo patalpoms. Maisto tvarkymo patalpų. Reikalavimai darbuotojams. Maisto produktų naudojimo instrukcijos. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2022 m.
Maisto gamybos tehnologijos
Maisto gamybos tehnologijos. Gamyba. Gamyba – žaliavų. Patiekalai ir jų gaminimo. technologinė seka. Ką sužinosiu Kokie. Maisto gamybos grandinė. Maisto gamybos grandinė. Kulinarija. Kulinarija (lot. culinarius – virtuvinis) – ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2022 m.
Lydytas sūris
Pristatymas. Maisto technologijos ii modulio. Vilnius. Lydytas sūris. Lydyto sūrio gamybos technologija gimė 1911 metais Šveicarijoje. Istorija. Fermentiniai sūriai Varškė Sviestas Tirštinti ir. Žaliavos. Žaliavos priėmimas ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2022 m.
Virtuvės dizainas skaidrės
Ekologiški virtuvės įrankiai. Medinė mentelė. Plieninis puodas. Tvirto metalo keptuvės. Ergonomika – mokslas tiriantis dirbančio žmogaus ryšį su aplinka. Ergonomiškas virtuvės išdėstymas. Bionika – mokslas apie organizmų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2022 m.
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija. Žuvis genda greičiau negu mėsa, nes. Turi daugiau vandens ir paviršius užkrėstas mikroorganizmais. Žuvies gedimas. Aerobinis puvimas Anaerobinis puvimas. Aerobinio žuvies puvimo fazės. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2022 m.
Svarbiausios maisto medžiagos
Projektas. ,,Svarbiausios maisto medžiagos”. Mūsų kūnui reikia daug maisto medžiagų kad augti ir gauti energijos. Svarbiausios maisto medžiagos Angliavandeniai. Angliavandeniai yra svarbus energijos šaltinis organizmui. Avižiniai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 43 puslapiai
2022 m.
Vegetarinė ir Veganinė mityba: filosofilis, biologinis jos pagrindimas, privalumai ir trūkumai
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. veterinarijos akademija. maisto saugos ir kokybės katedra. Vegetarinė ir veganinė mityba. Pagrndiniai motyvai kodėl tampama vegetarais yra. A. Vegetariškos mitybos sudėtyje nėra mėsos, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2017 m.
Desertai skaidrės
Desertai. Crème Brûlée. Crème brûlée ingredientai. Kaip gaminti. Šokoladinė panna cotta. Ingredientai. Kaip gaminti. Obuolių gėrimas. Ingredientai. Kaip gaminti. Šokoladinė suflė. Ingredientai. Kaip gaminti. Morengai su šokoladu. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2017 m.
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo