Maisto produktų kokybės vertinimas: makaronai


Maisto produktų kokybės. Vertinimas ir palyginimas. Tikslas. Makaronuose yra. Gliutenas arba glitimas. Kietųjų rūšių makaronų savybės. Makaronai ar makaronų gaminiai? Produktai. Makaronai Barilla Fusilli. Makaronai Pasaka. Makaronai Mega Di Cato Fusilli. Gintariniai makaronai. Makaronai Rimi Spirali. Sudėties palyginimas. G produkto maistinės ir e nergetinės vertės palyginimas. Masės ir kainos palyginimas. Išvados. Literatūra.


Išsiaiškinti skirtingų gamintojų gaminamų produktų sudėtį; Palyginti skirtingų gamintojų gaminamus makaronus.

Žinoma apie 350 makaronų rūšių. Jas galima klasifikuoti pagal formą: Trumpieji makaronai  Plonieji makaronai  Plokštieji makaronai  Mažieji makaronai  Įdaryta pasta .

Makaronų klsaifikacija pagal miltus: iš kietųjų rūšių miltų pagaminti makaronai; iš minkštųjų rūšių miltų pagaminti makaronai.

10-15% baltymų; 70-76% angliavandenių; 1-2% riebalų; mineralinių medžiagų (kalcio, fosforo, geležies bei magnio); vitaminų (A, E ir B grupės vitaminų).

Spalva Tikrų makaronų spalva lygi kreminė arba auksinė, glotnus paviršius. O ryškiai geltonos spalvos produkcija -iš minkštų miltų. Lenkimas Minkštųjų rūšių makaronai greitai lūžta, o kietųjų - puikiai susilenkia.

Kietagrūdžių kviečių miltai; galima rasti glitimo turinčių javų vanduo.

Aukščiausios rūšies KVIETINIAI miltai;galima rasti glitimo turinčių javų vanduo ciberžolė.

Kietagrūdžių kviečių miltai; galima rasti glitimo turinčių javų Gali pasitaikyti KIAUŠINIŲ pėdsakų Vanduo.

Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai; galima rasti glitimo turinčių javų Vanduo ciberžolė.

Įvertinus 5 skirtingas makaronų rūšis, padarėme išvada, kad pigiausi makaronai Mega Di Cato Fusilli turi dvigubai daugiau riebalų nei kiti. Taip pat šie makaronai yra kaloringiausi. Makaronai kurių sudėtyje yra kietagrūdžių kvietinių miltų turi daugiau baltymų palyginus su makaronais pagamintais iš aukščiausios rūšies kviečių miltų. Tuo tarpu makaronai pagaminti iš aukščiausios kviečių miltų turi daugiau angliavandenių.

  • MS PowerPoint 1417 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 21 puslapis (591 žodžiai)
  • Universitetas
  • Milda
  • Maisto produktų kokybės vertinimas: makaronai
    10 - 3 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Maisto produktų kokybės vertinimas: makaronai . (2019 m.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-kokybes-vertinimas-makaronai.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 08:05
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo