Riebalai skirstymas ir reikšmė



Riebalai. Riebalai yra žmogaus organizmui svarbios maistinės medžiagos. Riebalų skirstymas. Nesotieji riebalai Mononesotieji riebalai Polinesotieji riebalai Trans – riebalai Sotieji riebalai interesterizuoti riebalai. Kiek riebalų suvartoti? Pavyzdžiui suvartojate 2000 kalorijų per dieną. Nauda. Energijos šaltinis Vitaminų pasisavinimas Riebalai. Žala. Per didelis riebalų kiekis apsunkina organizmą.
Nesotieji riebalai: Mononesotieji riebalai Polinesotieji riebalai Trans – riebalai Sotieji riebalai interesterizuoti riebalai.
Energijos šaltinis Vitaminų pasisavinimas Riebalai kaupiami vėlesniam panaudojimui Palaiko tinkamą kūno temperatūrą Apsauginė funkcija Reguliuoja hormonų gamybą Apsaugo ląsteles Smegenų sudedamoji dalis.
Per didelis riebalų kiekis apsunkina organizmą. Vartojant per daug riebalų gresia viršsvoris. Netinkamas ribalų kiekis organizme sukelia širdies bei kraujagyslių ligas. Nuo riebalų kiekio gali priklausyti žmogaus gyvenimo trukmė.
- MS PowerPoint 4891 KB
- 2020 m.
- Lietuvių
- 8 puslapiai (156 žodžiai)
- Gimnazija
- Simona
-