Kulinarijos aprašymai

Kulinarija - tai maisto gaminimo menas. Pasirinkę virėjo specialybę mokosi kulinarijos kursuose ir išmoksta įvairiausių kulinarinio paveldo patiekalų gaminimo subtilybių. Jau mokykloje per technologijos pamokas mokomasi gaminti įvairius valgius, parengti jų darbo aprašus.

Kulinarijos kategorijoje rasite autorių pasidalintą informaciją apie įvairių šalių virtuvę ir maisto tradicijas, patiekalų gaminimą, patiekimą, patiekalus šventėms - Kalėdoms, Velykoms, gimtadieniams ir kt. Taip pat viešojo maitinimo organizavimą kavinėse, higienos normas, meniu planavimą pateikiant klientams gardžiausius patiekalus. Kulinarijos pristatymai atskleis žinias apie prieskonius, padažus, gėrimus, leis pasiruošti kulinarijos pamokai ar pristatyti vieno ar kito patiekalo gaminimo eigą. Laikantiems egzaminus bus naudingi konspektai apie maisto gaminimą.

27 dokumentai
Lietuvos nacionaliniai patiekalai
9,5( 2 atsiliepimai )
Lietuvos nacionaliniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir tarp lietuvių paplitusi kulinarinių tradicijų visuma, lietuvos nacionalinė virtuvė. Maistas ir valgymo kultūra lietuvoje. Kaip ir dauguma kitokių visuomenės ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 13 puslapių
2013 m.
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai. Šalys, įstojusios į es iki. M. Belgija. Italija. Liuksemburgas. Nyderlandai. Prancūzija. Vokietija.Airija. Danija. Jungtinė karalystė. Graikija. Ispanija. Portugalija. Austrija. Suomija. ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 16 puslapių
2013 m.
Trapi tešla
Trapi tešla. Kietą , minkštą ir pusiau trapią tešlą. Kieta trapi tešla. Tešlos ruošimas rankiniu būdu. Tešlos ruošimas mechaniniu būdu. Tešlos formavimas ir kepimas. Trapūs austriški pyragaičiai. Trapūs pyragaičiai su kriaušių ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 5 puslapiai
2015 m.
Virejo profesija
Virėja(s) darbo aprašymas. Asmeninės savybės. Profesinės perspektyvos. Virėjo profesijos aprašymas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2013 m.
Miltų gamyba referatas
Malimas. Grūdų paruošimas. Grūdų džiovinimas. Tuomet vykdomas hidroterminis grūdų apdorojimas. Miltų išlaikymas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 4 puslapiai
2022 m.
Tortas
Gaminio receptūra. Žaliavų savikainos paskaičiavimas. Pusgaminių schemos. Technologinio proceso aprašymas. Literatūros sąrašas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 9 puslapiai
2013 m.
Itališki makaronai: Patiekalo gamybos aprašymas
Technologijos kortelė  Nr. Spagečiai ,, alla carbonara “. Patiekalo gamybos ir apipavidalimo aprašymas Spagečių „ alla carbonara “ gamybos aprašymas. Padažo gaminimo aprašymas. Spagečių „ alla carbonara “ apipavidalinimas. ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2017 m.
Salotų ir mišrainių receptai
Pikantiškos mišrainės receptas. Ingredientai. Gaminame. Pikantiška mišrainė. Krabų lazdelių mišrainė su sūriu. Ingredientai. Gaminimo instrukcija. Pikantiškos salotos. Pupelių mišrainė. Užkandukas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 2 puslapiai
2018 m.
Aukštaitijos virtuvė
Vidurio Lietuvos zonoje šiauriečių regione. Rytų Lietuvos zonoje aukštaičiai šiauriečiai. Vakarų aukštaičių suvalkiečių. Šiaurinėje Lietuvos dalyje Biržų , Joniškio , Pakruojo rajonuose. Pietinėje Lietuvos dalyje tarp ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 11 puslapių
2022 m.
Konditerio profesija
Konditeris. Darbo aprašymas. Asmeninės savybės. Profesinės perspektyvos. Giminiškos profesijos.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 3 puslapiai
2017 m.
Užsienio svečių aptarnavimas: Prancūzija
Prancūzų restoranai yra aukštos klasės, jose teikiamos kokybiškiausios ir prabangiausios paslaugos, kainos čia taip pat labai aukštos. Vienos pagrindinių pracūziško restorano savybės yra etiketas, tradicijos, mandagumo taisyklės, taip ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 5 puslapiai
2021 m.
Obuolių pyrago kepimas
Sablė: Minkštą sviestą šplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki balto ir puraus. Įmušti kiaušinį, supilti migdolų, kvietinius miltus ir tešlą gerai išminkome. Tešla labai minkšta, todėl minkyti reikia labai greitai. Dedu ant ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 2 puslapiai
2022 m.
Restorano meniu aprašymas
Pusryčių meniu. /. Užkandžiai. /. Salotos. /. Pagrindiniai patiekalai. Desertai. Gaivieji ir karšti gėrimai. Coca-cola zero (250 ml,00 €. Coca-cola (250 ml,00 €. Sprite (250 ml,00 €. Schweppes tonic water (250 ml,00 €. Salyklo gira ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 9 puslapiai
2022 m.
Bulvių patiekalai Lietuvoje
Bulvių patiekalai Lietuvoje. Bulvės į Lietuvą atkeliavo maždaug prieš 200 – 250 metų , o plačiau paplito maždaug prieš. Didžkukulius , bulvines dešras. Nuo xviii. – ir bulvės. Valgytas dažniausiai pasninkų ir talkų dienomis su ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 3 puslapiai
2022 m.
Pitos duonelės kepimas
Pitos duonelės mėgstamos jau daugiau nei 5000 metų. Pitos duonelių paruošimas žingsnis po žingsnio svarbiausia didelis karštis. Pitos duonelių kočiojimas.  . Laikymas , šaldymas ir galiojimo laikas. Paprastos ir labai skanios pitos ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 8 puslapiai
2022 m.
Itališki desertai
Tiramisu. Gaivus klasikinis sūrio pyragas. Grietinėlės desertas su vanile „Panna Cotta“. Maskarponės sūrio kremas su šviežiomis braškėmis. Itališki sausainukai. Pusiau šaltas desertas „semifreddo“. Tiramisu desertas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 4 puslapiai
2022 m.
Meduolis
Meduolis – tai pyragas, pagardintas medumi. Meduoliai kepami iš kvietinių miltų A, I ar II rūšies, turintys mažai glitimo. Meduoliai gaminami iš tešlų su cukrumi, cukrumi ir medumi arba tik su medumi. Riebalų į meduolinę tešlą ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2015 m.
VMVT nuostatai
VMVT uždaviniai ir funkcijos (susiję su valgykla) :Pagrindiniai (susiję su valgykla) VMVT uždaviniai ir funkcijosPagrindinės HN:15 nuostatos, kurios atitinka valgyklą pilnai. Kokie trūkumai, kaip reiktų juos ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 8 puslapiai
2022 m.
Lithuanian borscht with boletus
In the past, this dish was eaten on brekfast, lunch and dinner, sometimes during the day several types of soups were made. One of the most popular soup was beet, called borscht. Mushrooms are added for seasoning soup.1. Soak mushrooms and ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 3 puslapiai
2019 m.
3 paprasti receptai iš medaus
3 paprasti receptai iš medaus. Žagarėliai su varške. Ingredientai. Kaip gaminti. Medaus tortas. Ingredientai. Kaip gaminti. Meduolis. Kaip gaminti.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 8 puslapiai
2020 m.
Способ приготовления
Поверх прямоугольного листа равномерно выкладываем рис толщиной где-то пол сантиметра. При этом на 2-3 см. оставляем свободным от риса ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2022 m.
Prieskonių aprašymai
Projektą užduotį atliko mokinys. Projekto užduoties uždavinys (- iai Rekomenduojamos medžiagos , produktai. Rekomenduojamos priemonės , įrankiai , indai. Prieskonio pavadinimas kilmės šalis kur auga trumpas aprašas kaip atrodo augalas ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 5 puslapiai
2020 m.
Блины простые, но всегда удачные
Взбить яйца с сахаром, минуты 2. Количество сахара регулируйте сами, в зависимости от дальнейшего использования блинов. Если начинка ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 3 puslapiai
2020 m.
Kakavinio pyrago kepimas
Suplakti 1 kiaušinį, tuomet kartu sudėti 3 valgomus šaukštus neutralaus skonio aliejaus, saują susmulkintų datulių, nedidelį virtą burokėlį sutarkuoti, sauja graikinių riešutų susmulkintų, 3-4 šaukštai kokosų miltų, pusė ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2022 m.
Patiekalo gamyba: Plovas
Gilioje keptuvėje arba puode (idealu, jei turite specialųjį puodą kazaną) kuriame bus ruošiamas plovas įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai jį įkaitinkite.Kartu įmeskite neluptas česnakų skilteles. Mėsai gražiai apskrudus ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2023 m.
Recepto aprašymas: cepelinai su dešromis
Cepelinai su dešrom tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris yra žinomas visame pasaulyje. Šis patiekalas išsiskiria savo unikaliu skoniu ir sotumu. Cepelinai gaminami iš bulvių tešlos, kuri yra įdaroma maltos mėsos, dažniausiai ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2024 m.
Įvairūs kulinarijos receptai
Margaritos kūčiukai. Editos užtepėlė. Kotrynos cepelinai kitaip. Dianos carpaccio. 150 gramų. Saujelė. Pagal skonį. Šaukštas. Patarimai. Nijolės skaniosios kanelės. Žanetos ypatingasis obuolių pyragas. Gintarės sausainukai ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 8 puslapiai
2025 m.
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo