Kulinarijos aprašymai
Kulinarija - tai maisto gaminimo menas. Pasirinkę virėjo specialybę mokosi kulinarijos kursuose ir išmoksta įvairiausių kulinarinio paveldo patiekalų gaminimo subtilybių. Jau mokykloje per technologijos pamokas mokomasi gaminti įvairius valgius, parengti jų darbo aprašus.
Kulinarijos kategorijoje rasite autorių pasidalintą informaciją apie įvairių šalių virtuvę ir maisto tradicijas, patiekalų gaminimą, patiekimą, patiekalus šventėms - Kalėdoms, Velykoms, gimtadieniams ir kt. Taip pat viešojo maitinimo organizavimą kavinėse, higienos normas, meniu planavimą pateikiant klientams gardžiausius patiekalus. Kulinarijos pristatymai atskleis žinias apie prieskonius, padažus, gėrimus, leis pasiruošti kulinarijos pamokai ar pristatyti vieno ar kito patiekalo gaminimo eigą. Laikantiems egzaminus bus naudingi konspektai apie maisto gaminimą.