Maisto technologijos skaidrės

Maisto technologija - kas tai? Tai plati sritis apimanti maisto gaminimą, saugojimą, transportavimą. Šis mokslas skirtas profesionaliai ir masinei maisto gamybai, tiekimui, viešajam maitinimo organizavimui. Maisto technologo darbo rezultatas - tai produktai parduodami parduotuvėse ir patiekiami kavinėse.

Šioje kategorijoje pateikiami konspektai apie maisto produktų laikymo sąlygas, ženklinimą, pakavimą, transportavimą, žaliavų parinkimą. Visa ši informacija yra labai svarbi norint išmokti pagaminti ir patiekti kokybiškus ir skanius maisto produktus. Taip pat autoriai dalinasi praktikos ataskaitomis, kuriose aprašo atliktą praktiką restoranuose, valgyklose, maisto gaminimo įmonėse. Šie mokslo darbai padės suprasti kaip organizuojamas kavinių darbas, kaip jam pasiruošti, ko tikėtis, kokias normas atitikti. Norėdami rasti informacijos apie maistą jūsų tema, naudokite paiešką.

767 dokumentai
Tešlų ruošimo technologija
Įvairių tešlų ruošimo technologija. Tešlų rūšys:. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Baltyminės tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2022 m.
Duonos kepimo technologija skaidrės
Įvadas. Duona Lietuvoje. Duonos asortimentas. Priklausomai nuo žaliavos sudėties, duona gali būti. Priklausomai nuo miltų tipo, duona gali būti. Žaliavos. Cheminė sudėtis,. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2022 m.
Pagrindiniai virtuvės įrengimai
10( 2 atsiliepimai )
Pagrindiniai virtuvės ĮRENGIMAI. Įvadas. Virtuvės įrengimų klasifikacija. Mechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes. Daržovių valymo mašinos. Daržovių pjaustyklės. Elektrinės mėsmalės. Tešlos maišyklės. Viryklės. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2016 m.
Vaiko gimtadienio šventė
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas. vaiko gimtadienio šventė. Įvadas.  . vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Kvietimai į gimtadienį. Šventės patalpa. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 puslapiai
2016 m.
Maisto medžiagų pokyčiai
9,5( 2 atsiliepimai )
Maisto medžiagų pokyčiai šiluminio paruošimo metu. Baltymų pokyčiai. Baltymų hidratacija. Baltymų dehidratacija. Baltymų denatūracija. Baltymų destrukcija. Riebalų pokyčiai. Riebalų oksidacija. Riebalų hidrolizė. Termiškai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 52 puslapiai
2016 m.
Rūkytos dešros gamybos technologinio proceso analizė
Rūkytos dešros gamybos technologinio proceso analizė. Karštai ir šaltai rūkytų dešrų kokybės rodikliai. Juslinė- skoninis. Termiškai apdoroti mėsos. Termiškai apdorotų mėsos gaminių kokybės rodikliai. Termiškai neapdorotų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2017 m.
Daržovių pjaustymo būdai
10( 2 atsiliepimai )
Daržovių pjaustymo būdai. Skiltelės. Lazdelės. Šiaudeliai. Kubeliai. Griežinėliai. Kvadratėliai. Figūrinis pjaustymas. Rombai. Plėšymas arba pjaustymas juostelėmis. Virti daržovių patiekalai ir garnyrai. Daržovių ir jų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 57 puslapiai
2022 m.
Šaldymo įrengimai
9( 3 atsiliepimai )
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo įrengimai. Šalčio šaltiniai. Šaldymo būdai. Mašininis šaldymas. Prekybiniai šaldymo įrengimai. Pagal paskirtį. Pagal temperatūros režimą. Pagal šaldymo būdą. Pagal šaldymo agregato ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 puslapiai
2016 m.
Maitinimo įmonių patalpos, jų išdėstymas
Maitinimo įmonių patalpos, jų išdėstymas. Kaunas. Sudėtis ir planavimo schemos. Visuomeninio maitinimo įmonių. Lankytojų patalpos planuojamos pagal lankytojų. Lankytojų patalpas sudaro pagrindinės salės valgių išdavimo patalpa ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2022 m.
Maisto gamybos proceso tyrimo pristatymas UAB „Maxima grupė“ kulinarijos ceche
UAB" Maxima grupė". “Maxima Bazė XXX”. UAB ”Maxima” gamybos departamento strūktūra. UAB” Maxima” kulinarijos skyriaus darbuotojų sąrašas. Asortimentas. Cecho patalpų ir irenginių išdėstymas. Įrenginių aprašymas. Maisto ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2018 m.
Šaltų patiekalų ir užkandžių gaminimo technologijos
Šaltų patiekalų ir užkandžių gaminimo technologijos. Šaltieji užkandžiai ir jų gaminimo technologijos. Kokie produktai tinkami šaltiesiems užkandžiams? Sumuštiniai. Įdomiausi sumuštiniai. „French Dip“ sumuštinis. „Gyro“ ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2017 m.
Prekybiniai šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo vitrinos konditerijai. Šaldymo vitrinos ledams. Vitrininiai šaldytuvai – spintos. Ant baro statomos vitrinos. Gastronominės šaldymo vitrinos. Šaldomos vitrinos-prekystaliai. Šaldymo kameros. Šaldymo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2022 m.
Kavos aparatai
Kavos aparatai. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kavos gėrimo paruošimas. Profesionalūs kavos aparatai - restoranams-kavinėms-barams. Gaggia TS1GR Silver - profesionalus espresso kavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 m.
Ledų linijos projektavimas skaidrės
Ledų linijos projektavimas. ledų ant pagaliuko gamyba. savarankiškas darbas. Darbo tikslas ir uždaviniai. Darbo tikslas. Žaliavos ir gamybos. procesas. Žaliavos, naudojamos ledų gamyboje Vanduo. Gamyba Gamybai naudojamas pienas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2017 m.
RVASVT sistemos diegimo etapai
Savikontrolės sistema. RVASVT ir GGP. SVT/GGP nustatymas skerdyklose ir įvairiose MPĮ. GGT-Geros gamybos taikymas. Savikontrolė. Rvasvt. RVASVT sistemos įdiegimo etapai. RVASVT sistemos 7 principai. Rizikos veiksnių nustatymas. Biologinių, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2017 m.
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2016 m.
Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminai, faktoriai įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę
Maisto produktų laikymo terminai. Procesai įtakojantys maisto produktų kokybę. Terminiai faktoriai, įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę. Praktiniams darbams pasiruošti (iš priedų). Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2017 m.
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2016 m.
Mitybos Piramidė skaidrės
Mitybos piramidė. Sveikos mitybos piramidė. Sveikos mitybos piramidė yra rekomendacijos to. Sveikos mitybos rėžimas. Norint būti sveikiems reikia ne tik laikytis mitybos taisyklių. Grūdiniai produktai. Piramidės pagrindą sudaro maistas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2022 m.
Saldieji patiekalai ir jų gaminimo technologijos
Saldieji patiekalai ir jų gaminimo technologijos. Tikslas. Uždaviniai. Saldieji patiekalai – kas tai? Kaip atsirado saldieji patiekalai? Saldžiųjų patiekalų skirstymas. Saldžiųjų patiekalų pateikimas. Saldžiųjų patiekalų gaminimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2019 m.
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 puslapis
2016 m.
Maisto pramonė skaidrės (2)
Maisto Pramonė. Maisto pramonės šakos. Pieno pramonė Duonos pramonė Mėsos. Pieno pramonė Pieno pramonė – maisto pramonės. Mėsos pramonė Mėsos pramonė – maisto pramonės. Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų pramonė Alkoholinių ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2022 m.
Ispanijos virtuvė
Ispanijos virtuvė. Ispanų virtuvė Ispanijos garsiausi. Ispanų virtuvė. Šiuolaikinė ispanų virtuvė. Ispanijos garsiausi patiekalai. Ispanija – jūros. Ispaniškos salotos. Ispanai be galo mėgsta įvairias salotas. Ne mažiau puikus. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2022 m.
Maisto priedai projektas
Maisto priedai. Kas yra maisto priedai? Kaip žymimi maisto priedai? Kokiu tikslu naudojami priedai? Konservantų, dažų ir kitų priedų poveikis žmogaus organizmui. Kuo priedai naudingi vartotojams? Reikalavimai, kuriuos įvykdžius ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2022 m.
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija skaidrės
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija. Žuvų cheminė sudėtis. Žuvų energinė vertė. Žuvies gedimo priežastys. Šviežios ir šaldytos žuvies mikroorganizmai. Mikrobiniam žuvies užterštumui turi įtakos. Patogeninės bakterijos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 46 puslapiai
2017 m.
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 puslapiai
2016 m.
Kavinė Leomi verslo planas skaidrės
UAB leomi verslo planas. Leomi verslo planas. Verslo plano rengimo tikslai. Uždaviniai tikslams pasiekti. Kavinė leomi. Leomi pagrindiniai tikslai. Kavinė leomi siūlys paragauti. Darbuotojai. Darbuotojų kvalifikacijos kėlimas. Leomi moto. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2016 m.
Maisto produktų ženklinimas projektas
8( 2 atsiliepimai )
Maisto produktų ženklinimas. Ženklinimas. Maisto ženklinimas – su maisto produktu susiję žodžiai. Bendroji ženklinimo informacija. Pagrindinis teisės aktas, nustatantis bendruosius maisto produktų ženklinimo reikalavimus. Svarbu. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2022 m.
Kur ir kada atsirado pirmosios viešojo maitinimo įstaigos?
Kur ir kada atsirado pirmosios viešojo maitinimo įmonės? Kada ir kur? Kokios? Priežastys. Kada? Viešojo maitinimo užuomazgų Lietuvoje atsirado kartu su miestais (IXa – X-16amž. Amž. Pagrinde buvo smuklės, pirtys. Karčemos, smuklės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2022 m.
Bendras suvokimas apie maisto paruošimo technologinį procesą
Nuostoliai šiluminio apdorojimo metu. Technologijos kortelės apiforminimo pagrindiniai terminai. Apskaičiuokite kiek gausite valytų bulvių balandžio mėn. Apskaičiuokite kiek reikia paimti nevalytų bulvių sausio mėn. Apskaičiuokite ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2019 m.
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo