Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminiai faktoriai



Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminiai faktoriai, įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę. Konservų metalinio indelio dugne (dangtelyje) turi būti nurodyta. Maisto produktų laikymas ir kontrolė. Maisto laikymas. Gendantys produktai. Laikymo sąlygos. Bakterijų dauginimosi apsauga. Bakterijos ir laikas. Nesilaikant maisto produktų laikymo sąlygų, tai įtakoja produkto kokybę. Maisto grupės. (mitybos piramidė.
Tarptautinis Lietuvos kodas LT; įmonės numeris XX; konservų kilmės ir paskirties raidinis indeksas Y pamaina T (1 arba 2, arba 3); galutinė vartojimo data (jeigu netelpa visa, galima žymėti be pirmųjų dviejų metų skaitmenų); asortimento numeris ZZZ (1-999). 2. Nustatyti tokius konservų kilmės ir paskirties raidinius indeksus: mėsos – M; pieno – P; žuvies – Z; daržovių, vaisių, uogų – D; naminių gyvūnų maistas – G. 3. Nustatyti, kad įmonės ir asortimento numerį suteikia LST. 4. Rekvizitus ant konservų metalinio indelio dugno (dangtelio) išdėstyti tokia tvarka, pavyzdžiui: LTXXYT 19950914 ZZZ .
Maisto produktai turi būti vartojami atsižvelgiant į jų galiojimo datą, kad atitiktų maisto saugos reikalavimus.
- MS PowerPoint 247 KB
- 2019 m.
- Lietuvių
- 11 puslapių (376 žodžiai)
- Kolegija
- Monika
-