Maisto technologijos skaidrės (4)

Maisto technologija - kas tai? Tai plati sritis apimanti maisto gaminimą, saugojimą, transportavimą. Šis mokslas skirtas profesionaliai ir masinei maisto gamybai, tiekimui, viešajam maitinimo organizavimui. Maisto technologo darbo rezultatas - tai produktai parduodami parduotuvėse ir patiekiami kavinėse.

Šioje kategorijoje pateikiami konspektai apie maisto produktų laikymo sąlygas, ženklinimą, pakavimą, transportavimą, žaliavų parinkimą. Visa ši informacija yra labai svarbi norint išmokti pagaminti ir patiekti kokybiškus ir skanius maisto produktus. Taip pat autoriai dalinasi praktikos ataskaitomis, kuriose aprašo atliktą praktiką restoranuose, valgyklose, maisto gaminimo įmonėse. Šie mokslo darbai padės suprasti kaip organizuojamas kavinių darbas, kaip jam pasiruošti, ko tikėtis, kokias normas atitikti. Norėdami rasti informacijos apie maistą jūsų tema, naudokite paiešką.

767 dokumentai
Vytintų dešrų asortimento plėtra (bakalauro pristatymas)
Darbo tikslas. Išplėsti vytintų dešrų asortimentą. UAB „Laiko virtuvė“. UAB „Laiko virtuvė“. Gamybos srautų diagrama. Technologinė schema. Maisto saugos ir kokybės reikalavimai. Produkto gamybinė savikaina. Pardavimo kaina. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2020 m.
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2016 m.
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2016 m.
Celiakija
Celiakija. dieta be glitimo. Celiakija - labai dažna virškinimo liga. Tačiau tik 1888 m. anglų gydytojas Samiuelis Gy (Samuel Gy) aprašė jos gydymą. 1954 m. dieta be glitimo buvo patvirtinta kaip gydomasis mitybos planas. Celiakija - tai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2014 m.
Maitinimo įstaiga
Maitinimo įstaiga. Pasvalys. Įstaigos aplinka/apipavidalinimas. Maitinimo įstaigos aplinka turi pritraukti lankytojus savo išskirtinumu bei paprastumu. Interjeras. Darbuotojai. Vyrėjai(os) Vyrėjų padėjejai(os). Virėjas. Virėjo padėjėjas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2022 m.
Japonų virtuvė skaidrės
Japonų virtuvė. Yra Rytų Azijos šalis, esanti salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros. Japonija. Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą. Įdėja, analogai. Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių. Ne sukurk, o ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 37 puslapiai
2016 m.
Maisto medžiagų apykaitos procesai, virškinimas, absorbcija, metabolizmas
Maisto medžiagų apykaitos. Procesai, Virškinimas,. Absorbcija, metabolizmas. Terminai -fermentai. Maisto pokyčiai organizme. Virškinimo procesai. Virškinimo sistema. Virškinimo liaukos. Dantys. Dantys- suaugusiųjų. Burna. Seilės. Seilių ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2022 m.
Sviesto gamyba skaidrės
Pieno riebalų produktų klasifikacija. Kitų pieno riebalų produktų skirstymas. Sviesto gamyba mušimo būdu. Pieno supirkimas ir priėmimas. Paveikslas. Nuolatinio veikimo sviesto muštuvas.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 69 puslapiai
2022 m.
Maistinės skaidulos skaidrės
LSMU. Veterinarijos akademija. Maisto saugos katedra. Maistinės skaidulos. Maitinės skaidulos - tai augalinės kilmės organiniai junginiai. Išskyrus ligniną, visos šios medžiagos yra polisacharidai. Todėl tiek maisto produktų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2016 m.
Maistiniai riebalai
Maistiniai riebalai. Maistinių riebalų reikšmė. Aliejus. Aliejaus išgavimo būdai. Aliejaus valymo būdai. Rapsų aliejus. Saulėgrąžų aliejus. Kukurūzų aliejus. Sojų aliejus. Vilnamedžių aliejus. Sėmenų aliejus. Alyvuogių ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 m.
Arbatos istorija skaidrės
Arbatos istorija. Arbata. Arbatmedis. Arbatos atsiradimo mitai. Istorija. Arbatos klasifikacija. Baltoji arbata. Žalioji arbata. Juodoji arbata. Geltonoji arbata. Aromatizuota arbata. Arbatos gamybos technologijos procesas. Vytinimas. Susukimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2022 m.
Makaronų gamybos technologija, ydos bei jų pašalinimo būdai
Makaronai. Tikslas ir uždaviniai. Žaliavos. Gamybos technologija. Žaliavų paruošimas. Tešlos maišymas. Tešlos ruošimas formuoti. Formavimas ir pjaustymas. Džiovinimas. Aušinimas. Makaronų rūšiavimas ir fasavimas. Makaronų ydos. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2018 m.
Vaisių ir daržovių džiovinimo technologija
Vaisių ir daržovių džiovinimo technologija. Žaliavos paruošimas džiovinimui. Žaliavos paruošimas džiovinimu. Patalpos ir įrengimai. Vaisių ir daržovių džiovyklos veikimo schema. Techniniai vaisių dehidratacijos duomenys. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2018 m.
Produktų ženklinimo etiketės
Produkto ženklinimo etiketė. A Pavadinimas Picos skonio bulvių traškučiai "Estrella". D) Sudedamųjų dalių ar jų kategorijų kiekis pomidorų milteliai (1%). Maistingumo deklaracija 100g. Poveikis sveikatai. Rekomendacijos Iki 4 metų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2018 m.
Maisto produktų konservavimo metodai
Maisto PRODUKTŲ konservavimo metodai. Šaldymas. Atšaldymas ir atvĖsinimas. DŽiovinimo ir vandens aktyvumo kontrolĖ. Cheminis konservavimas. Marinavimas. Rūkymas. Fermentacija. Kiti metodai ir jų plėtra. Apdorojimas aukštu slėgiu. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2018 m.
Maisto saugos užtikrinimas maitinimo įstaigose
Maisto saugos užtikrinimas maitinimo įstaigose. Įvadas temos aktualumas. Įvadas. Maisto sauga maitinimosi įstaigose. Maisto higiena ir nesaugūs produktai. Teisės aktai reglamentuojantys maisto tvarkymą. Maisto produktų kokybės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2019 m.
Maisto estetika, etiketas ir kultūra Lietuvoje
Maisto estetika, etiketas ir kultūra Lietuvoje. Raida ir įtakos. Maisto komunikacija. Spalvinių medžiagų savybės. Patiekalai seniau. Produktai Lietuvoje. Pagrindiniai maisto patiekimo lėkštėje aspektai. Maisto valgymo kultūra istorijos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2019 m.
Sūrio gamybos technologija
Sūrio technologija. Turtinga sūrio istorija. Sūrio klasifikacija. Brandinimo trukmė. Struktūra (kietas ar minkštas) Gamybos būdas. Riebumas ir pieno rūšis. Sūrio gamybos technologija tiesiogiai pridedant sauso raugo. Technologinio ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2022 m.
Kremai ir jų skirstymas
Kremai. Kremų skirstymas. Sviestiniai kremai. Sviestinių kremų gamyba. “Šarlotė” kremas. Plikytas kremas. Plaktos grietinėlės kremas. Baltymų kremai. Pasiruošimas morengų gamybai. Baltyminio kremo gamyba. Plikytas baltymų kremas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 39 puslapiai
2022 m.
Profesija - mėsininkas
Profesija - mėsininkas. Naudojamų darbo priemonių ir darbo aplinkos aprašymas. Biologiniai pavojai. Kolektyvinės ir asmens apsaugos priemonės. Biologinės rizikos veiksniams mažinti. Cheminiai pavojai. Kolektyvinės ir asmens apsaugos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2020 m.
Salotų klasifikavimas, jų patiekimas ir naudojami padažai
Salotos. Klasifikavimas. Daržovių Vaisių ir uogų Su įvairiais priedais ( mėsa. Pagal patiekalo grupę. Kaip pagrindinis patiekalas ( salotos su kaloringais produktais – mėsa. Patiekimas pobūviuose. Labai svarbu salotų. Salotose ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2020 m.
Tešlos ir kremų ruošimo mašinos
Tešlos ir kremų ruošimo mašinos. Sijojimo mašinos. Sijojimo mašinos su besisukančiu sietu. Tešlos maišymo mašinos. Periodinio veikimo tešlos maišymo mašinos. Plakimo mašinos. Metos tešlos maišymo mašinos. Metos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 62 puslapiai
2022 m.
Maitinimo įmonių įranga Šaldymo įranga
Maitinimo įmonių įranga. Šaldymo įranga. Šaldymo procesas. Šaldymo procesas ir medžiagos. Reikalavimai šaltnešiams. Šaldymo procesas ir medžiagos. Kompresorinės šaldymo mašinos. Kaip veikia šaldytuvas? . Kompresorinės šaldymo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 81 puslapis
2022 m.
Arbata projektas
Arbata. Darbo tikslas. Kas tai? Arbatos pavadinimo kilmė. Arbatos atsiradimo mitai. Arbatos kilmė ir paplitimas. Arbatos tiekėjos. Arbatos skirstomos. Pagal arbatmedžių kilmę ir rūšį. Pagal lapų brandumą. Pagal lapų fermentaciją. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2017 m.
Aliejai skaidrės
Aliejai. Aliejus – neutrali, nepolinė cheminė medžiaga. Panaudojimo būdai maisto. Sėmenų aliejus. Sėmenų aliejus. Sėmenų aliejus naudojamas. Naudojimas. Avokadų aliejus. Avokadų aliejus. Rapsų aliejus. Rapsų aliejus. Rafinavimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2022 m.
RVASVT principais pagrįstos savikontrolės sistemos išorinis auditas
RVASVT principais pagrįstos savikontrolės sistemos išorinis auditas. Kas yra auditas? RVASVT principais pagrįstos savikontrolės sistemos išorinis auditas. Ką reiškia rvasvt principais grindžiama procedūra? RVASVT sistemos nauda. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 puslapiai
2017 m.
Žuvies gaminių mikrobiologija
Žuvies gaminių mikrobiologija. Tikslas ir uždaviniai. Aktualumas. Žuvies cheminė sudėtis. Patogeninės bakterijos patenka įvairiais būdais. Žuvies pusgaminių ir kulinarinių gaminių mikroorganizmai. Žuvies faršas. Sūdytos žuvys. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 26 puslapiai
2018 m.
Mėsos mikrobiologiniai gedimai
Mėsos mikrobiologinis. gedimas. Įvadas. Kas turi įtakos Mėsos mikrobiologiniam gedimui? Kada atsiranda gedimo požymiai? Galima išskirti šias atšaldytos mėsos gedimo rūšis. Mėsos mikrobiologinių gedimų sukėlėjai. Atšaldytos mėsos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2019 m.
Tešlos kilimas priklausomai nuo temperatūros
Praktinis darbas. Tešlos kilimas priklausomai nuo temperatūros. Tikslas - ištirti, kaip tešlos kilimo greitis priklauso nuo temperatūros. Darbo eiga Į šiltą vandenį įpilkite šaukštelį cukraus. Vieną iš jų pastatykite kambario ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2019 m.
Šilauogių naudingosios savybės
Šilauogės. Naudingos savybės Atsiradimo istorija Receptai Maistingumo vertė Įdomūs faktai. Naudingos savybės. Senėjimas Atmintis Sveikata Regėjimas Virškinimo sistema. Atsiradimo istorija. Šilauogių kultūros pradininkais laikomi dr. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2022 m.
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo