Personalo poreikio analizė ir planavimas skaidrės



Personalo poreikio analizė ir planavimas. Personalo poreikio samprata. Planuojant personalo poreikį reikia įvertinti. Personalo poreikio planavimas. Vadovaujančio personalo poreikis. Planuojant darbininkų poreikį, jie skirstomi į dvi grupes. Gamybos procese pagrindinių darbininkų poreikiui skaičiuoti reikia šių duomenų. Darbininko darbo laiko fondas. Priežastys, dėl kurių atsiranda laisvos vietos. Pavadavimo planas. Praktinė užduotis. Apskaičiuokite pagrindinių ir pagalbinių darbininkų skaičių reikalingą metinei gamybos programai įvykdyti, kai.
Gamybos procese pagrindinių darbininkų poreikiui skaičiuoti reikia šių duomenų:.
Produkcijos asortimento natūriniai vienetai (N). Gaminių pagaminimui nustatytos normos (t). Darbininko darbo fondas (T). Koficiento, įvertinančio planuojamą išdirbio normų vykdymo lygį (pvz., jeigu planuoja 105%, tai K=1,05 =105:100.
I būdas: Valandinė prekių apyvarta (A). Laiko sąnaudos (t) kiekvienam 100 Lt. apyvartos. t=75 min./100 Lt. S=(A x t)/60 min. II būdas: Valandinė prekių apyvarta (A). Vieno darbuotojo valandinis išdirbis (n išd., pvz., 100Lt./val.). S=A/nišd. III būdas: Vidutinis pirkėjo aptarnavimo laikas (Tpirk. apt.). Pirkėjų skaičius per valandą (Spirk.). S=(Tpirk. apt. x Spirk.)/60 min.
Priežastys, dėl kurių atsiranda laisvos vietos. Jas visas galima suskirstyti į dvi grupes:.
Panaudodami duomenis, apskaičiuokite darbininkų darbo laiko fondą valandomis: kalendorinių dienų skaičius – 365 dienos; poilsio ir švenčių dienų skaičius – 110 dienų; neatvykimai į darbą – 32 dienos; pamainos trukmė – 8 valandos. 2. Nustatykite, kiek reikia maisto produktų pardavėjų, kai valandinė prekių apyvarta nuo 400 Lt. per valandą padidėjo iki 540 Lt. Žinoma, kad normatyvinės 100 Lt. darbo laiko sąnaudos lygios 75 min.